Pagina's

vrijdag 22 februari 2013

Samen uit met dochter Anneke
Wat kan je als moeder toch genieten van een dagje uit met de dochters.  Gezellig keuvelen, wandelen in de stad, wat vrouwelijke logica over een jurkje, neen die kleur staat je echt niet mama, durf en experimenteer wat meer, probeer toch deze met die Picasso figuren en grote armsgaten eens …

Bij een tas koffie met gebak luister ik dan naar "die" geheimpjes die je alléén maar  vertelt aan je moeder en wordt meestal de afsluiter van zo'n heerlijke namiddag een lekker etentje  met een glaasje wijn.  Op zo’n namiddag vonden dochter Anneke en ik enkele maanden geleden in een kringloopwinkel een oude versleten Franse zitbank met  bijpassende maar even versleten Bergère zetels.  Wat verderop in de loods verstopt achter een grote bruine meidenkast stond verweesd de secretaire met Versailles stoeltje, blijkbaar van dezelfde Franse familie als de zitbanken.  Eerst nog even overleggen met de man van de kringloopwinkel wanneer deze konden geleverd worden.  Mits een kleine vergoeding leverde hij met een knipoog naar onze dochter de zitbank  en zetels en werd ik weliswaar zonder knipoog de eigenaar van de secretaire en stoel.  Zeer zeker hadden zij een “vielle france” charme en mits de nodige opsmuk zouden deze banken kunnen pronken tussen de moderne meubeltjes van dochterlief.  Net zoals bij sommigen onder ons, krijgt een oude karkas mits een likje verf en de nodige ingrepen een andere allure.   De gebleekte fluwelen bekleding alsook de honderden verroeste nagels verdwenen na enkele uren werk en wat pijnlijke vingers.
Een likje lakverf veranderde de blik van oud naar nieuw.  Na wat flaneren op de stoffenmarkt vonden wij de juiste stoffen die de nodige link konden leggen tussen modern en klassiek.
Met enkele tientallen meters stof kwamen wij terug thuis en kon de metamorfose beginnen, maar daarvoor hadden wij wel een experte nodig, want schilderen kan, maar zelf stofferen dat was voor ons toch een stapje te ver.   Dus gingen wij even aankloppen bij de plaatselijke bekleders, en dat aankloppen werd duur, zelfs heel duur.  Daar stonden wij dan met onze gestripte zetels en meters stof, maar zegt het spreekwoord niet, wie zoekt die vindt en wij vonden de unieke parel.  Dank zij het bloggen kwam ik terecht bij Martine, een kwieke dame die met haar nodige ervaring en aan “zeer” democratische prijs, onze aanwinst een nieuwe look kon geven. 


Het ophalen bleek ook geen enkele probleem te zijn en daar ging Martine met de oudjes “reichting de Vloanders” .  Een tweetal weken later was zij terug, en ja de betovering had plaatsgehad, neen niet uit haar koets maar uit haar volumewagen kwam het bankstel tevoorschijn in een prachtige zwarte bekleding en ook de Bergère zetel was heel mooi geworden. 


 

De dochter was natuurlijk laaiend enthousiast en zij maakte al plannen waar en in welke hoek van de zitruimte het bankstel haar vaste stek zou vinden en de Bergère zetel zou een plaats krijgen aan het venster in haar slaapkamer.  In afwachting op de face lift van haar pas aangekocht huisje mocht ik van deze vernieuwde oudjes nog even genieten bij ons thuis...voorlopig dan toch...

 Liefs
Marieke14 opmerkingen:

 1. Oh wauw wat kan ik nog meer zeggen !!Zo mooi geworden,wat zal ze daar een plezier van hebben .En heerlijk zo samen met je dochter een middag winkelen en zo'n gezellige afsluiting.Fijn weekend
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een vondst en wat zijn ze prachtig geworden.
  Dit is nog eens een metamorfose,zeg.


  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig dat de vorige eigenaar zijn weg gedane spulletjes in dit prachtige nieuwe jasje niet terug ziet. Dan zal die zich toch echt wel afvragen waarom heb ik hier niet zelf aan gedacht. Het is echt beeldschoon geworden Marieke. Nog heel veel genietmomentjes met je dochter gewenst.
  Lieve groetjes en fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige meubeltjes!!
  En wat een metamorfose hebben ze ondergaan!
  Echt heel erg mooi!

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. A day out with your daughter, Anneke, eyeing up the antiques. Beautiful.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, dit vind ik schitterend. Van oude meubelen weer iets nieuws tevoorschijn toveren, geweldig.
  Fijn weekend, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh Marieke, wat ontzettend mooi zeg. Zulke mooie meubelen te vinden in een kringloop (dus lekker betaalbaar denk ik) en ze dan ook nog eens zo mooi te laten opknappen. Echt geweldig....
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Liefste Marieke,
  Ze zijn prachtig gerestaureerd, dit is nu ook helemaal mijn stijl.
  Een tweetal jaar terug scoorde ik zo twee zeteltjes met armleuningen
  op het containerpark. Na overleg mocht ik ze met veel plezier mee
  nemen. Je mag altijd het adres van de dame mailen, want nu staan ze
  nog opzij omdat ik ook nog niemand heb gevonden om ze te herstofferen.
  Ik zou ze ook graag in mijn living zetten bij het salon.
  Geniet nog van het weekend,
  liefs Valerie ♥  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is nog eens genieten Marieke, wat een mooie metamorfose!
  Nu maar hopen dat het nog even duurt voordat de dochter het huis werkelijk verlaat.
  Gezellig om zo samen leuke dingen te zoeken voor haar nieuwe eigen woning.
  Fijne avond
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige vondsten hebben jullie gedaan en fijn als je dan iemand vind die daar een juweeltje van kan maken want dat heeft ze gedaan hoor!
  Gezellig hè,zo een moeder-dochter dag, ga ook nog eens een dagje met mijn mam inplannen, krijg er zin in na jouw verhaal.
  Ik wens je een heel fijn weekend, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow ja....wat een verschil! Mooi gedaan!

  Daar kan je dochter weer jaren van genieten!! Als nieuw is het nu.

  Leuk is zo'n dagje, en als je dan ook nog zoiets op de kop kan tikken.......


  Geniet ervan.

  Fijne week, liefs Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, wat kan zo'n meubel een metamorfose ondergaan hè. Hoewel ik vond ze in hun oorspronkelijke, oude staat, ook heel mooi. Maarja dan zit het waarschijnlijk niet zo lekker.
  Groeten,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen