Pagina's

zondag 23 september 2012

Utrechtse mijmeringen...


Ons jaarlijks weekendje onder vriendinnen is weer voorbij, het was zalig vertoeven in Utrecht.  De foto's zijn ondertussen al door gemaild en wij denken met enige weemoed terug aan die prachtige dagen samen.   Onze portie vriendschap vitamientjes hebben wij weer gehad en beseffen hoe belangrijk een echte vriendschap kan zijn.  Een lach, schouderklop, vriendelijk woord, een geheimpje of gedeelde emotie en begrip voor ieders leven en denken is een goede basis voor onze jarenlange vriendschap.


Met een uurtje vertraging kwamen wij aan in onze B&B waar Marianne, onze lieve gastvrouw ons ontving met een mand vol lekkers, van verschillende broden tot confituren, beleg, drank en lekkere Hollandse aardbeien.  Wij konden zelf genieten van het kleine tuintje en hebben heerlijk geslapen in dit mooi eeuwenoude huis (+/- 1680).  De nodige renovaties werden uitgevoerd om er een hedendaagse, gezellige woonst en B&B van te maken. 

Utrecht ligt centraal in Nederland en in de provincie Utrecht.  De Oude en Nieuwe gracht  zijn uniek vanwege hun werven, dit zijn lage kades waarop de werfkelders van de huizen aan de gracht uitkomen.

Utrecht telt ook vele kerken en de voornaamste is de Dom gewijdt aan Sint Maarten.  De beroemde Dom toren is de oudste van Nederland en dateert uit 1321-1382.Wij konden ook zalig genieten van de heerlijke winkelstraten, met hun kleine maar gezellige winkeltjes, het bleef niet bij genieten alleen.  Weerstaan aan al die mooi dingen is moeilijk en zeker onder vriendinnen, die je aanmoedigen om dat ene kleedje dat je zo beeldig staat, maar toch wat duur is toch maar mee te nemen.


En genieten van een zalig terrasje mocht dan ook niet ontbreken...de Utrechtenaar alhoewel zij liever Utrechter worden genoemd hebben zelf onze Belgische frietjes ingevoerd...


Maar genieten van onze frietjes doen wij liever in eigen land. Want nergens hebben ze betere frietjes dan in ons klein belgenland... gezond chauvinisme mag wel eens...Ook mochten wij even kennis maken met de nieuwe ecologische houten Bough Bike  geïnspireerd op een zware tak en van stuur tot bagagerek gemaakt in eikenhout.  De kleur van de banden kon je zelf kiezen.  Er hangt wel een prijskaartje aan vast... vanaf 1250 EUR.
Toch nog maar even verder rijden op onze stalen ros...


Wij vonden ook de weg naar de Utrechtse parken waar met een straaltje zon het heerlijk is om te wandelen, joggen of picknicken.  En op een mooie zondag ...als het even kon, waren wij met ons viertjes aan het kuieren in de zon...op weg naar het spoorwegmuseum.
Je kan er genieten van prachtige oude locomotieven en je gaat er even terug in de tijd.  Je luistert naar het verhaal van de stoommachine en maakt er kennis met de Arend de eerste trein die in Nederland reed.


In de oude stations van weleer kon je even je haar bijknippen of baard vooraleer je je reis kon aanvangen.  Want reizen was toen nog één en al avontuur...Ook de verschillen tussen de hoogste en laagste klasse was heel herkenbaar.


Even namen wij de trein mee richting Parijs ...


en mochten in gezelschap van een voor in die tijd geëmancipeerde dame het avontuur mee beleven op de Oriënt Express...


Deze trein gekend om zijn luxe aan boord reed van Parijs naar Istanboel tussen1883-1977. Tijdens deze 76 uren durende reis, kon je genieten van lekker eten, deze keer geen frietjes maar  kaviaar, oesters en champagne en daarboven op nog het selecte gezelschap met de  nodige amoureuze avontuurtjes ... ook onze vrijgevochten dame hielden wij niet in de hand en zij ging ervandoor met een jonge mooi besnorde kapitein.


Via een teletijdmachine werden wij teruggebracht in onze tijd en namen afscheid van deze prachtig stad.  Wij reisden niet terug met de Oriënt Express,  maar de Intercity trein - tweede klas bracht ons terug naar huis met een bagage aan prachtige herinneringen...

Veel liefs
Marieke19 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat jullie hele gezellige dagen in Utrecht hebben gehad Marieke.
  Prachtige stad en wat leuk om het spoorwegmuseum aan te doen, een stukje terug in de tijd.
  Fijne zondag en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was dus volop genieten voor jullie.Utrecht is een heerlijke stad en we wonen vlakbij dus daar zijn we al heel wat keertjes geweest .Mooie straatjes met heerlijke terrasjes ,gewoon een geniet stad!
  Lieve gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om door jouw ogen Utrecht te bekijken en te zien wat voor moois de stad biedt! Omdat ik niet zo ver van Utrecht woon en er jaren gewerkt heb, ben ik nooit op het idee gekomen om er eens met de camera door te lopen,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om te lezen dat je zo hebt genoten. Een ook die vriendinnen zijn ohh zo belangrijk ik heb er gelukkig ook een paar.
  Een heerlijke zondag en rest van de week Marieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo te horen hebben jullie een super leuke dag gehad en wat zijn het toch leuke foto's van de spoorwegmuseum....Wij zijn daar ook nog nooit geweest maar zo te zien is het wel de moeite waard.
  Nog een fijne zondag en groetje.Elly.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben er nog niet geweest in Utrecht, maar met jouw mooie reportage ben ik nu wel wijzer geworden! Nog een fijne zondag, liefs Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke 'fotoreportage' van een geslaagd dagje uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja...wij wonen zo gek nog niet toch???...heerlijke stad !...liefs Ria...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi,hoe je het beschreven hebt,
  met aanvullende sfeervolle foto's.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je heerlijk genoten van een prachtige stad...ja ons landje kent heel mooie plekjes:)
  Wat moet dat lekker zijn om even uit te waaien met vriendinnen...je kunt terugkijken op een paar heerlijke momenten.

  Lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. prachtige plaatjes en ik kan dat als echte Utrechter zeker zeggen ook al woon ik nu in Friesland heb 43 jaar in Utrecht gewoond ben daar geboren en kan het oude grachtje als geen ander ....prachtige stad maar voor de rust liever Friesland hahahaha heerlijk dat je genoten heb van alle mooie dingen daar ....wens je een fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heb je Utrecht mooi in beeld gebracht, ik ben er voor 2 jaar geleden geweest en wij hebben ook een boottochtje gemaakt, prachtige huizen krijg je te zien en zo'n leuke steegjes. Bij jouw foto's kwamen mijn herinneringen terug...ik heb genoten....super mooi....lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super zeg zo'n weekend met vriendinnen!
  Fijn dat je zo genoten hebt.
  Mooi hoe jij Utrecht in beeld hebt gebracht en de Geschiedenis hebt weergegeven .

  Ik wens je een fijne avond en mooie nieuwe week!!

  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi verslag van Utrecht. Ik ben er vaak geweest. Gezellige winkelstraatjes en terrasjes.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie stad is het toch! Ik heb genoten van je post!
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie stad voor een vriendinnenweekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een prachtige bestemming voor een weekend met vriendinnen! Fijn dat jullie zo genoten hebben, daar kun je nog lang van nagenieten.

  Fijne avond. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. had ik deze mooie post van je toch bijna gemist! mijn dochter woont al 5 jaar in Utrecht, zij is daar als net 18 jarige op kamers gegaan om te studeren en ze heeft het daar enorm naar haar zin, als ik er ben geniet ik ook erg van de gezellige sfeer in de stad!

  lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen