Pagina's

dinsdag 12 juli 2011

monsieur est servi

Bij het kiezen van onze nieuwe kast, had mijn man slechts één wens, een apart barkast moest erbij!!!  Niet dat hij zo gesteld is op likeurs, whisky's of andere van deze soort "sappen", neen, hij is al blij met zijn amaretto, maar zo'n barkast was nu eenmaal stoer en chic.  Zijn idee was zo'n klassieke hoge barkast of een werelbol dat zijn doel gemist had en werd ondergebracht onder de benaming van "bar" of nog erger zo'n halfrond ding, waar je kon gaan aanzitten en je deed maar alsof je in de "bar tropical" vertoefde.  Een barkast hoefde niet echt voor mij, maar ja, je leeft nu éénmaal met twee en dus dan maar zoeken naar een alternatief.  Dagen en nachten bleven mijn hersenen extra actief en onrustig en uiteindelijk op één van mijn slapeloze nachten kwam de oplossing .
Het werd een lage kast, in feite een kleiner zusje van de grote kast, met binnenin ruimte genoeg voor het plaatsen van al die rare sapjes, likeurtjes en cognac's maar ook mijn oude gegraveerde  likeurglaasjes ooit gevonden in de kringloopwinkel vonden er een prachtig parkeerplaats.  Ook de kristallen flessen (karaf, ooit gekregen als nieuwjaarskado van onze export manager )  kregen uiteindelijk hun verdiende plaats.


Mijn man mopperde eerst wel wat, want zijn wereldbol of bar tropical spookten nog ergens rond in zijn gedachten, maar al heel vlug vond hij het leuk om zijn amaretto'je aan de nieuwe barkast uit te schenken in één van mijn kringloopglaasjes en dan in de zetel ervan te genieten met een tongslag als een echte heer.  Voila, madame est contente et ... monsieur est servi !!!

 

6 opmerkingen:

 1. Een hele goede ruige oplossing heb je toch bedacht! Mannen hebben even tijd nodig, hihi...straks hoor je hem niet meer, geef je hem maar een ameretto. En dan zeg je maar tegen hem, "de meiden van het bloggen vinden het een hele stoere bar"!Nicole*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb je goed bedacht en goed geregeld!! enne Santé!

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er erg leuk uit,zo.
  Jij tevreden en hij tevreden.
  Dus twee tevreden mensen.
  Proost !

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie oplossing! En alletwee tevreden... Fijne avond. Lieve groet Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Twee vliegen in een klap.....slim gedaan...e erg mooi....tres bien...
  Groetjes Bianca xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marieke

  De weegschaal, goed kijken op rommelmarkten je komt ze wel vaker tegen!

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen